Begivenhedskalender

Årsvisning
efter år
Månedsoversigt
efter måned
Weekly View
efter uge
Daily View
I dag
Search
Søg


Vi er bekendt med Danske Regioners ”Fællesregionale principper for efteruddannelse og kompetenceudvikling af regionernes sundhedspersonale”.
Hvis du skal have tilladelse fra f.eks. din afdelingsleder til at deltage, beder vi dig venligst selv sikre dette.
Hvis du ønsker adgang til den fulde invitation som indeholder tilmeldings information, beder vi dig kontakte din afdelingsledelse, som har denne.

PhD: Luftvejshyperreaktivitet i type 2 lav astma – prævalens, mekanismer og effekt af behandling

Fredag, 11 September 2020, 10:00 - 17:00Luftvejshyperreaktivitet i type 2 lav astma – prævalens, mekanismer og effekt af behandling


Ph.d.-afhandlingen er baseret på 3 studier der undersøger sammenhænge mellem luftvejshyperreaktivitet hos patienter med type 2 lav astma og effekt af behandling med inhalationssteroid samt anvendeligheden af en ny frysemetode til udtagelse af vævsprøver fra luftvejene. Studierne viste at man opnår større vævsprøver med en bedre bevarelse af vævet ved anvendelse af frysemetoden uden at øge risikoen for komplikationer. Luftvejshyperreaktivitet er til stede hos en tredjedel af patienter med type 2 lav astma og i vævsprøver fra ubehandlede astmapatienter med luftvejshyperreaktivitet fandt vi en forskel i typen af mastceller der dominerede i luftvejene hos patienter med henholdsvis type 2 høj og type 2 lav astma. Effekten af behandling med inhalationssteroid på luftvejshyperreaktivitet var markant og sammenlignelig hos patienter med både type 2 høj og type 2 lav astma og antallet af mastceller i luftvejene blev samtidig reduceret i begge patientgrupper tydende på at tilstedeværelsen af luftvejshyperreaktivitet kan prædiktere et favorabelt respons til inhalationssteroid.


Tid: 11 september 2020 kl Kl. 12.30


Sted: Ebba Lunds Vej 44, indgang 60, L-auditoriet i kælderen

Sted : Ebba Lunds Vej 44, indgang 60, L-auditoriet i kælderen

Invitation: